Wat is een Bullet Journal?

Wat is een Bullet Journal?

Wat is een Bullet Journal?

Wat is een journal zinvol precies? De nieuwste rage in journaling en organisatie, bullet journal (ook wel BuJo genoemd), is een specifieke vorm van journalistiek waarbij de schrijver speciale symbolen, schema's en categorieën gebruikt om te schrijven. Net als een conventioneel dagboek is een bullet journal een verslag van gebeurtenissen en inzichten; maar in tegenstelling tot een conventioneel dagboek, waarin je één pagina tegelijk schrijft, kun je met bullet journal een heel dagboek schrijven, zelfs een enorm rapport van één pagina in één dag. Dit zou het voor u gemakkelijk maken om terug te gaan en te herzien wat u hebt geschreven en de pagina's te gebruiken voor toekomstig gebruik.

Wat is een bullet journal

Een van de manieren waarop bullet journal werkt, is door een indexpagina of "bullet journal-sjabloon" te maken, die u vervolgens kunt aanpassen aan uw dagboek. Een voorbeeld van zo'n dagboeksjabloon is een pagina die is gewijd aan een bepaalde gemoedstoestandtracker, zoals de MMSLP (Mind Science Meditation Schedule), die u helpt uw gedachten en gevoelens bij te houden terwijl u uw meditatieoefeningen doet. Een ander voorbeeld is een pagina gewijd aan een emotietracker, zoals EFT (Emotional Freedom Technique) en MAQ (Mind Body Therapy). Je zou ook verschillende andere beschikbare mood-trackers kunnen vinden.

Bullet-journals hebben ook andere functies, waaronder een ruimte voor notities en lijsten, een kalender, een optionele bestandslade, een rekenmachine, een "dianotitie" en een tagpagina. Deze functies maken allemaal gebruik van de manier waarop notebooks veel pagina's hebben; elke pagina van een notitieboek kan worden gelabeld met een herinnering, zoals de datum of een taak die u moet uitvoeren. Dus als je in je bullet journal schrijft, schrijf je gewoon de datum of taak op die je moet doen, en schrijf er vervolgens een lijst met herinneringen onder. Op die manier schrijft u in plaats van in een notitieblok of papier te schrijven, rechtstreeks op de herinnering, alsof u een notitieblok gebruikt.

Meer info over dit artikel: http://mylovelynotebook.nl/

Comments are closed.